У Білорусі збираються ліквідувати ПЕН-центр

Державні органи влади Білорусі почали ліквідацію ПЕН-центру. Як інформує chytomo.com, про це повідомила заступниця голови Ради організації Тетяна Нядбай на своїй фейсбук-сторінці.

 Позов про закриття Білоруського ПЕНу подало Міністерство юстиції Білорусі до Верховного суду.

«Мін’юст подав до суду позов про ліквідацію білоруського ПЕН. Лист отримали сьогодні, 22 липня», − написала Тетяна Нядбай.

Вона також оприлюднила частину листа. У ньому йдеться, що у Верховному Суді Білорусі 20 липня планували розмову з офіційним представником Білоруського ПЕН-центру. Лист був датованим 14 липня, а позов Мін’юсту − 8 липня.

Білоруський ПЕН-клуб заснували в 1989 році. Його прийняли до міжнародного ПЕН-клубу в 1990 році. У 2019 році президенткою Білоруського ПЕН-клубу стала письменниця, Нобелівська лавреатка Світлана Алексієвич.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, минулого тижня наклали арешт на банківський рахунок Білоруського ПЕН-центру, а в офісі організації провели обшук.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.