У Білорусі видання “Радіо Свобода” визнали екстремістським

У четвер, 23 грудня, Міністерство внутрішніх справ Білорусі визнало “екстремістським формуванням” групу громадян, які об’єдналися через інтернет-ресурси “Радіо Свобода”.

Як пише prportal.com.ua, про це повідомляє білоруська редакція видання.

“Оновлено перелік організацій, формувань, фізичних осіб-підприємців, які мають відношення до екстремістської діяльності. Раніше в “екстремізмі” звинувачували й інші недержавні ЗМІ, які висвітлювали масові фальсифікації президентських виборів у Білорусі 2020 року та масові протести”, – йдеться у повідомленні.

До цього “екстремістськими” визнали телеканал “Белсат” і агентство БелаПАН.

Радіо Свобода зазначає, що з боку влади тривають переслідування журналістів, які працюють у цьому медіа. Крім того, у 2020 році МЗС Білорусі позбавило акредитації всіх працівників цього видання.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

У повідомленні додають, що 14 червня 2021 року набув чинності закон “Про внесення змін до закону про протидію екстремізму”. У МВС Білорусі зазначають, що творцям, організаторам та учасникам екстремістських угруповань загрожує до 7 років позбавлення волі.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.