У Білорусі перепишуть підручники з історії цієї країни

Навчальні програми з історії Білорусі необхідно скоригувати. Про це заявив голова адміністрації Лукашенко Ігор Сергеєнко за підсумками наради з питань реалізації історичної політики, повідомляє Zerkalo.

«Сьогодні йшлося і про те, що необхідно вносити певні корективи та до навчальних програм з історії. Не лише для школярів, а й студентів вишів. Розмову вели також і про створення підручника з історії білоруської державності для студентів вищих навчальних закладів», – повідомив Сергієнко.

Нагадаємо, 6 січня Лукашенко провів нараду з питань реалізації історичної політики. «Давайте у підручниках з історії, у замкових та музейних експозиціях так і назвемо, наприклад, період Речі Посполитої – окупацією білоруської землі поляками. Етноцид білорусів. А що це було для наших пращурів? Магнати на собак міняли білоруських селян», – заявив самопроголошений лідер Білорусі.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.