У 2016 році бібліотеки отримають 42 млн грн на українські книжки

 
Законом «Про Державний бюджет України на 2016 рік», ухваленим 25 грудня Верховною Радою України, передбачено додаткове збільшення у порівняні з проектом на 42 мільйонів гривень видатків на капітальні вкладення для Мінкультури, які будуть спрямовані на закупівлю україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек, пише socportal.info.
Я вдячний парламенту та окремим депутатам за підтримку наших бібліотек та української книги. В 2016 році ми матимемо на 42 млн. гривень більше для закупівлі книжок українською мовою. В цьому році Міністерство уже розпочало реформування процедури закупівлі україномовних книжок для осучаснення бібліотечних фондів і ми будемо це продовжувати наступного року. Я хочу наголосити — які саме книжки, скільки і як вони будуть розподілені між публічними бібліотеками, будуть вирішувати самі бібліотекарі за результатами відкритого та максимально прозорого голосування, — відзначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко.
Нагадаємо, що в цьому році відновлено бюджетне фінансування для закупівлі книжок української мовою, які поповнили фонди бібліотек. Цього року таке фінансування склало 9 мільйони гривень. При цьому бібліотеки, враховуючи потреби читачів, самостійно обирали, які саме книжки закуповуватимуться.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал