Тиск на «Прямий» та «5 канал»: «Вільні медіа» заявили про знищення свободи слова

ТОВ «Вільні медіа», засновниками якого є народні депутати та відомі журналісти з «5 каналу» та каналу «Прямий», заявили, що в Україні відбувається зачистка незалежних ЗМІ на замовлення влади. У товаристві вимагають розслідування перешкоджання роботі журналістів, йдеться у заяві, яку оприлюднив «5 канал».

Наводимо текст заяви без змін:

«ТОВ «Вільні медіа» розцінюють рішення судді Бортницькоі про арешт компаній ДП «ТРК НБМ-Запоріжжя» та ТОВ Телекомпанія «Автор ТВ», що мають прямий стосунок до трансляції програм наших каналів, як перші кроки з припинення мовлення незалежних телеканалів та зачистки інформаційного простору країни.

Ми вважаємо це прямим замовленням влади, яка вже давно робить спроби перешкоджати діяльності незалежних медій з бажанням повної монополізації інформаційної сфери.

Прикметно, що знищити свободу слова в країні прагнуть люди, які прийшли до влади завдяки медійному плюралізму і які самі прямо причетні до медіа-бізнесу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Всім давно відомо, що Петро Порошенко передав частку у капіталі цих юридичних осіб холдингу «Вільні медіа», засновниками якого є десяток відомих журналістів і народних депутатів.

Ми вважаємо, що прокурори і суддя умисно наклали арешт на медіа активи, що вже не належать Петру Порошенку, а отже є прямою цензурою по своїй суті, метою якої є зупинення нашого ефірного мовлення.

Нас пробували закрити ще в часи Віктора Януковича, але всім добре відомо, чим закінчують політики, які пробують знищити ЗМІ.

Арешт компаній, які мають прямий стосунок до холдингу «Вільні медіа» є цілковито незаконним, і ми подаємо скаргу до Апеляційного суду з вимогою скасувати рішення судді Бортницькоі.

А також ми вимагаємо розслідування дій Бєлкіна, Потапенко, Сафаряна і Бортницької на предмет наявності складу злочину, предбаченому статтею 171 КК України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)».

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.