Творець “Карткового будинку” знімає у Бучі та Бородянці фільм про звірства росіян

Слідом за Шоном Пеном та Кері Фукунагою, в Україну приїхав продюсер та сценарист американського серіалу “Картковий будиночок”. Тут Бо Віллімон знімає фільм про злочини російської армії на Київщині. Новина про це з’явилася на сторінці Бучанської міської ради у Facebook.

“У Бучі знімуть документальний фільм про звірства росіян, – йдеться у повідомленні. – Бо Віллімон приїхав до України, щоб набрати матеріалів про жорстокі звірства росіян у Київській області. Драматург хоче розповісти усьому світові правду про геноцид українців та героїчний опір українського народу”.

У коментарі Obozrevatel Віллімон підтвердив, що працює у Бучі та Бородянці зі своєю командою. За задумом, фільм покаже звичайних людей, які були змушені зіштовхнутися з вторгненням: як ці люди виживають, адаптуються, розвиваються в епіцентрі конфлікту.

Кінематографіст розповів, що бачив у Бородянці та Бучі “неймовірні масштаби руйнувань та втрат, з якими людям довелося впоратися”.

“Мені пощастило ніколи в житті не стикатися з війною так близько, не доводилося бувати в містах одразу після боїв – це мій перший досвід. Я думаю, коли люди обирають нападати на інших людей з такою люттю – це найгірший прояв людства, протизаконне вторгнення. Проте дуже надихає те, як жителі Бородянки вже упорядковують і відновлюють своє місто: ти бачиш, як люди очищають вулиці, ти бачиш, як бригади будівельників розбирають завали, як люди намагаються робити ремонт… І на в’їзді до міста ми бачили велику двокілометрову чергу з машин людей, які намагаються повернутися додому. Серед цього спустошення існує надія та натхнення, як і в самих українцях”, – розповів Віллімон.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Бо Віллімон – американський драматург та сценарист. Він допоміг розробити американський серіал “Картковий будиночок” і був шоуранером упродовж перших чотирьох сезонів. У 2018 році Віллімон створив драматичний серіал “Перші” для Hulu про першу пілотовану місію на Марс.