Творча майстерня “Аґрафка” здобула срібло на європейському конкурсі дизайну

Творча майстерня “Аґрафка” здобула срібло на цьогорічному конкурсі комунікаційного дизайну European Design Award. Журі відзначило їхню роботу над книжкою “Куди і звідки”, яка у 2020 році вийшла у Видавництві Старого Лева.

Як повідомляє “Читомо”, українці отримали нагороду у категорії “Книжкова і видавнича ілюстрація”.  Всього нагороди вручили у 35 категоріях у 7-ми групах, серед яких “Брендинг”, “Виставковий дизайн”, “Цифровий дизайн”, “Ілюстрація”, “Самопромоція”. Окремо відзначали у спеціальних категоріях “Агенція року”, “Приз журі”, “Найкраще шоу”.

Книжка “Куди і звідки” Романи Романишин та Андрія Лесіва вийшла у Видавництві Старого Лева у 2020 році. Вона розповідає про рух і про мандри – не лише людей, а й тварин, рослин, вітру, води, нашої планети. Про подорожі заради торгівлі чи завоювання, про подорожі задля задоволення і відпочинку чи задля виживання, про наукові експедиції і паломництво. Про міграції, мапи, навігацію і, зрештою, про знаходження свого власного шляху.

“Два слова, які подорожній найчастіше чує у мандрах – це “куди” і “звідки”. “Куди прямуєш?”, “Звідки йдеш?”. Ця книга – це візуальна й інтелектуальна мандрівка крізь тисячі років у пошуках відповідей на ці і ще багато інших запитань”, – йдеться в описі книги на сайті.

Що відомо

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Творча майстерня “Аґрафка” – творчий та сімейний тандем художників Романи Романишин та Андрія Лесіва. Одні з найбільш популярних українських ілюстраторів за кордоном. Неодноразово ставали переможцем різноманітних міжнародних та українських конкурсів з дизайну й ілюстрації.

Минулого року творча майстерня здобула золото на конкурсі European Design Awards у цій же номінації – тоді перемогу принесла робота над поетичною книжкою Мар’яни Савки “Оптика Бога”.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.