Тварин з цирків заберуть, але клоуни залишаться

Народні депутати подали в раду законопроєкт про заборону використання тварин у цирку та інших незаконних видовищних заходах із залученням тварин. Відповідний  законопроєкт розміщений на сайті Верховної Ради.

Зокрема у законопроєкті сказано, що «будь-які видовищні заходи із залученням тварин, які включають в себе елементи дресури диких та екзотичних тварин, а також можливість тактильного контакту з тваринами, вважаються незаконними, за виключенням заходів, що проводяться у вигляді виставок домашніх або сільськогосподарських тварин, спортивних змагань або публічної демонстрації різних видів тварин в зоопарку, реабілітаційному центрі з ціллю виховання гуманного ставлення до тварин.

Види незаконних видовищних заходів із залученням тварин:

контактний зоопарк; пересувний звіринець; спортивні заходи, що включають бої тварин (собачі, півнячі і т.д.), нацьковування тварин одна на одну; циркові вистави із залученням тварин (в тому числі в стаціонарному чи пересувному цирках, в цирку на сцені чи цирку-шапіто)».

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.