Цукерберг виклав кроки з реформування правил інтернету

Генеральний директор Facebook Марк Цукерберг виклав кроки з реформування правил Інтернету, заявивши, що компанії повинні мати імунітет від відповідальності тільки в тому випадку, якщо вони слідують кращим методам видалення шкідливих матеріалів зі своїх платформ. Про це повідомляє sundries.com.ua з посиланням на AP.

У свідченнях, підготовлених для слухання в підкомітетах Палати представників з енергетики й торгівлі, Цукерберг підтвердив заклики до внесення змін до розділу 230 закону «Про порядності в комунікаціях», який надає компаніям, таким як Facebook, імунітет від відповідальності за контент, розміщений користувачами.

Facebook, а також Twitter і Google Alphabet, генеральні директори яких Джек Дорсі і Сундар Пічаї також дадуть свідчення бо, зазнали критики з боку демократів за дезінформацію про пандемію коронавірусу і президентські вибори 2016 і 2020 років.

«Ми вважаємо, що Конгресу слід розглянути питання про те, щоб зробити захист посередницької відповідальності платформ за певні типи незаконного контенту залежною від здатності компаній забезпечити передові методи боротьби з розповсюдженням цього контенту», – сказав Цукерберг. «Платформи не повинні нести відповідальності, якщо конкретна частина контенту вислизає від виявлення – це було б непрактично для платформ з мільярдами повідомлень в день», – написав він.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.