Цьогорічна «Коронація слова» відбудеться на першому KYIV BOOK ART FEST

Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова» відбудеться 29 серпня в межах першого Київського міжнародного книжкового арт-фестивалю KYIV BOOK ART FEST – 2021.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомила співзасновниця міжнародного конкурсу «Коронація слова» Тетяна Логуш.

За її словами, церемонія нагородження переможців “Коронації слова” відбудеться 29 серпня.

“29 серпня о 15:00 у Виставковому центрі «AKKO Інтернешнл» відбудеться коронація, а також презентація торішніх переможців, бо раніше через пандемію вона відбувалася онлайн”, – сказала Логуш.

Вона також повідомила, що на книжковому фестивалі буде представлено Дитячу Коронацію, яка спільно з Київським Палацом дітей та юнацтва сприяє розвитку дітей, їхнім талантам. Крім того, Логуш повідомила, що в планах конкурсу є заснувати Коронацію Пісні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Метою “Коронації слова” є популяризувати українську книжку, слово, нашу яскраву й самобутню літературу. І всі зірки, які ми відкрили за 20 років існування конкурсу, а також наші фільми, і сценарії, і п’єси. А наступного року ми хочемо оголосити ще й Коронацію Пісні”, – сказала Логуш.

Нагадаємо, Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова», історія успіху якого налічує уже 21 рік, є найпрестижнішим українським конкурсом, який у царині романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей відкрив близько 1000 нових імен. Серед найбільш популярних, плідних та тиражованих письменників — Андрій Кокотюха, Вікторія Гранецька, Богдан Коломійчук, Лариса Денисенко, Марія Матіос, Володимир Лис, Міла Іванцова, Ірен Роздобудько, Василь Шкляр, Галина Вдовиченко та багато інших.

Премійовані романи та сценарії «Коронації слова» неодноразово екранізувалися, наприклад, «Ґудзик» Ірен Роздобудько, «Іван Сила» Олександра Гавроша, «Червоний» Андрія Кокотюхи, «Гніздо горлиці» за сценарієм Василя Мельника, «Століття Якова» за твором Володимира Лиса.

28-30 серпня 2021 року відбудеться перший Київський міжнародний книжковий арт-фестиваль KYIV BOOK ART FEST (Kyiv BAF) – 2021, у рамках якого відбудеться “Коронація слова”.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.