“Це смерть для всієї креативної індустрії». Олександр Ткаченко про намір уряду урізати всі видатки на культурні проекти

Народний депутат від фракції “Слуга народу”, голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що під приводом боротьби з кризою та під вивіскою “таємно”, більш ніж наполовину збираються урізати всі видатки на культурні проекти.

В результаті змін, без роботи можуть залишитися сотні тисяч людей.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook 25 березня.

За словами нардепа, це означає смерть для всієї креативної індустрії та 100 тисяч безробітних.

“Це смерть для всієї креативної індустрії. Сотні тисяч людей залишаться без роботи. Зусилля витрачені для росту та розвитку культурних сфер, яких вдалося досягнути за останні роки, зійдуть нанівець. Ми відкинемось на кілька років назад. Мова йде про фактичну ліквідацію діяльності Держкіно, УКФ, Інституту книги, програми “зшивання країни”, діяльності творчих спілок, туризму, реставраційних робіт по захисту історико- культурної спадщини, програм інформполітики тощо”, – йдеться в повідомленні.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Хочу нагадати, — зазначає О.Ткаченко, — що в період кризи, єдине, що об’єднує всю націю – це культура. І перед прийняттям таких рішень, Мінфін зобов’язаний був проконсультуватись з депутатами та профільним міністерством.

Розумію, що сьогодні ми стоїмо перед викликом під назвою «коронавірус». І для порятунку життів людей потрібно знайти додаткове фінансування. Але будь-які рішення мають оцінюватись в довгостроковій перспективі та особливо їхні наслідки.

Ми готові працювати 24/7, щоб знайти вихід та зберегти українську культуру. Ми готові оперативно підключитись до роботи.

Благими намірами вимощена дорога до пекла. Без сильної культури немає сильної економіки. В період кризи культура дає надію на майбутнє».