Триває збір коштів на друк мемуарів композитора Ігоря Поклада

Композитор, автор музики до мультиплікаційної серії «Як козаки…» та пісень «Ой летіли дикі гуси», «Чарівна скрипка», «Пісня про матір», «Кохана» Ігор Поклад разом із дружиною збирає кошти, щоб випустити свої мемуари «По той бік роялю». Як пише chytomo.com, про це повідомила у своєму фейсбук-дописі дружина композитора Світлана Поклад.

«Я почала занотовувати спогади чоловіка десь на початку 2010-го року. … Я слухала і не могла повірити, що все це відбувалося, що такі неймовірні люди йшли поруч з моїм чоловіком. Які долі… Щасливі і трагічні одночасно. Це на сцені чи на екрані усі усміхнені і радісні. В житті особистому було різне. Що було найважчим для мене, тієї, хто вирішив все це розповісти читачеві ? Не скотитися в “жовтизну”…Як показав перший тираж книжки (по відгукам родичів наших героїв), нам це вдалося», — написала вона.

Восени 2021 року родина Покладів зробила тираж видання для широкої аудиторії, тоді їх дуже випустити книжку «По той бік роялю» українською, однак цим планам завадило повномасштабне російське вторгнення.

Під час російської окупації Ворзеля композитор перебував удома знесилений, без запасів їжі та води та можливості виїхати. Йому допоміг волонтер Костянтин Гудаускас.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Ми навіть не намагалися повернутися до цієї ідеї. А от зараз зрозуміли – час прийшов, ми почали! Ми не маємо права просити хоч копійку з бюджету воюючої країни, тому відкрили передзамовлення», – написала Світлана Поклад.

«По той бік роялю» — збірка спогадів та історій про життя і музику.

Вартість книжки — 500 грн. Замовити її можна за реквізитами:

Підтвердження оплати та дані пошти слід надіслати у телеграмі чи фейсбуку.

Чільне фото: vechirniy.kyiv.ua