Триває прийом робіт на літературний конкурс гумору і сатири імені Петра Гулака-Артемовського

Всеукраїнський літературний конкурс творів гумору і сатири імені Петра Гулака-Артемовського продовжує приймати твори. Роботу можна подати до 1 грудня. Про це повідомляє suspilne.media.

Конкурс заснований Городищенською територіальною громадою спільно з Черкаською обласною організацією НСПУ. Його мета – вшанувати пам’ять і популяризувати спадщину Петра Гулака-Артемовського, а заохотити професійних і непрофесійних літераторів, які творять у сфері гумору й сатири.

Автора-переможця конкурсу нагородять дипломом і грошовою премією в сумі п’ять тисяч гривень.

До участі в конкурсі допускаються книги чи прирівняні до них публікації в літературних журналах, надруковані протягом останніх трьох років перед оголошенням конкурсу, не відзначені іншими преміями та написані на високому художньому рівні.

Право подання творів на конкурс мають колективи творчих спілок і товариств, мистецьких, навчально-наукових, культурно- просвітницьких установ і закладів. Кожна з організацій може представити на конкурс один або кілька творів одного автора. Участь у конкурсі можуть брати письменники України та українського зарубіжжя. Переможцем конкурсу можна стати одноразово і прижиттєво.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Організація, яка висуває кандидатуру на конкурс, подає до журі (за адресою: 19500, Черкаська обл., м. Городище, площа Миру, 12. Сектор культури) такі документи:

  • Протокол засідання колективу з рішенням про висунення кандидатури на участь у конкурсі;
  • Офіційне подання з коротким обґрунтуванням позиції та мотивацією;
  • Біографічну довідку з характеристикою творчого доробку кандидата на участь у Конкурсі;
  • 5 (п’ять) примірників представленого твору (творів);
  • Рецензії та відгуки, опубліковані в пресі (за наявності).

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.