Торік в Україну не дозволили ввезти майже 300 пропагандистських видань із РФ

У 2021 році в Україну заборонили ввезення 291 російського пропагандистського видання, а список книжок, дозволених до ввезення, збільшили на 4140 видань. Як пише chytomo.com, про це повідомляється на офіційному сайті Держкомтелерадіо.

Переважна більшість книжок, заборонених до ввезення, видані на території Російської Федерації, 3 книжки та одна газета — на території ОРДЛО, 1 книжка — на тимчасово окупованій території Донецької області, 5 видань — на території України, 2 — на території Російської Федерації та України, 3 — на території тимчасово окупованої АР Крим.

Серед видавництв, що друкували ці книжки, — «Книжный мир» (27 видань), «Эксмо» (51 видання), «Яуза» та «Яуза-пресс» (27 видань), «Питер» (10 видань), «Издательство Русского Имперского Движения» (2 видання) та інші.

Кількість дозволених до ввезення видань збільшили на понад 4 тисячі. Станом на 4 лютого цього року у реєстрі видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення, є 21 820 книжок, а на початку 2021 року це число становило 17 тис. 680 видань. З повними переліками не рекомендованих і дозволених до ввезення видань можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, у 2020-му в Україну офіційно дозволили ввозити майже 3 тисячі назв російських книжок.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як відомо, 2018 року установа дозволила ввезення в Україну майже 14,5 тис. російських книжок, а у 2019-му — 4,3 тис. Того ж року зросли штрафи за незаконне ввезення російських книжок.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.