Ткаченко призначив Берковського на посаду виконавчого директора УКФ

Міністр культури Олександр Ткаченко призначив Владислава Берковського на посаду виконавчого директора Українського культурного фонду, повідомляє ua.interfax.com.ua.

Берковський, фахівець із державної політики в архівній сфері, кандидат історичних наук, переміг у конкурсі ще 27 квітня. Він вступає на нову посаду 14 червня.

«По-перше, я завершив свою роботу як держслужбовець і мені потрібно було передати установу, звільнитися з посади, це теж зайняло якийсь час. Моє звільнення мало пройти через узгодження з Київською міською державною адміністрацією. Потім узгодження в десяти установах і міністерствах…», – пояснює тривалість процесу Берковський.

Тим часом на тлі кризи в УКФ склала повноваження голова Наглядової ради Лариса Мудрак, а також членкиня Катерина Чуєва, директорка Музею Ханенків. Якщо про самовідведення оголосять і інші члени, можливо, переобиратимуть весь склад ради.

Криза в УКФ виникла після того, як Наглядова рада відмовила у фінансуванні значній частині проєктів, які під час попередніх етапів відбору посіли високі місця в рейтингу. Натомість вирішили фінансувати проєкти, що отримали кількість балів і зайняли нижчі місця в рейтингу. Зекономлені кошти спрямують на масштабні події, присвячені 30-річчю Незалежності України.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Ткаченко планував зустрітися з членами Наглядової ради УКФ 10 червня, але скасував зустріч «після того, як дізнався, що половини з них з невідомих причин не буде».

На думку міністра, криза в Українському культурному фонді назрівала давно, але пов’язана вона не зі складом ради, а з неврегульованістю деяких питань в законі про УКФ. Зокрема, за законом, наглядова рада може схвалювати рішення експертів, але процедури відхилення рішень не прописані.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.