Тетяна Терен залишає пост директора Українського інституту книги

 
Тетяна Терен оголосила, що йде з посади директорки Українського інституту книги.
Про це повідомляє ЛітАкцент.
У пості Тетяни Терен ідеться про те, що таке її рішення було вмотивованим великими труднощами в роботі із системою і постійними перешкодами на шляху до мети: «найбільший абсурд системи полягає в тому, що, аби щось зробити, ви постійно маєте обходити або порушувати її правила».

Також Тетяна Терен написала і про свої здобутки на посаді директорки УІК : «За ці півроку Інститут книги став офіційно зареєстрованою установою. В цієї установи є своє приміщення – з меблями і технікою. В цієї установи є перші члени команди, і з січня в Інститут вже можна набирати повноцінний штат за новими окладами, які принаймні дозволять залучити фахових керівників відділів. У цієї установи є ефективні сторінки у соціальних мережах, розроблені проекти положень програм «Українська книга» («Книгофонд») та «Цифрова бібліотека», бази контактів, є проекти, які, я сподіваюся, продовжать мої колеги, а також архів матеріалів для майбутнього сайту Інституту, тендер на створення якого ми повторно оголосили в січні».
Український інститут книги (УІК) — державна установа у сфері культури та мистецтв, що належить до сфери управління Міністерства культури України. Завдання УІКу — формувати державну політику у книжковій галузі. Мета діяльності — підтримка книжкової галузі в Україні, промоція читання, стимулювання перекладацької діяльності, популяризація української літератури у світі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал