Телеканал ATR звернувся до Європарламенту і Єврокомісії за допомогою, оскільки держава заблокувала фінансування

Колектив кримськотатарського телеканалу ATR звернувся до Європейського Парламенту та Європейської Комісії за фінансовою допомогою. Як повідомляє atr.ua, телеканал опинився на межі закриття через блокування держфінансування і відсутність підтримки з боку української влади.

«Ми просимо вас на виконання положень вищезгаданої резолюції Європарламенту забезпечити єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR необхідною фінансовою допомогою на постійній основі», — йдеться у повідомленні.

У зверненні також повідомляють, що телеканал не може отримати виділені державою кошти на 2020 рік «через штучно створені бюрократичні перепони та суперечливе тлумачення нормативних актів окремими органами державної влади».

Нагадаємо, 10 лютого 2019-го телеканал ATR повідомив про блокування його рахунків і фінансування з держбюджету.

Пізніше міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що відомство шукає вирішення ситуації з кримськотатарським телеканалом ATR, який раніше повідомив про загрозу закриття.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

11 лютого генеральний директор кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов заявив, що телеканал не отримав фінансування від держави та зараз перебуває під загрозою закриття через те, що держава вимагає проведення тендеру.

ATR — перший кримськотатарський телеканал. 31 березня 2015 року припинив офлайн-мовлення через невидачу ліцензії окупаційною владою Росії. 17 червня 2015 року канал відновив мовлення з Києва.