Театр Франка відкриває новий сезон: на які прем’єри чекати

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка 20 серпня відкриває 102-ий театральний сезон.

Про це повідомляє ukrinform.ua з посиланням на секретаріат театру.

«Вже цієї п’ятниці, 20 серпня, відбудеться відкриття 102-го театрального сезону виставою “Украдене щастя” за Іваном Франком у постановці Дмитра Богомазова», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, 24 серпня, в день 30-ї річниці Незалежності України, театр покаже виставу “Коріолан” Вільяма Шекспіра у постановці Дмитра Богомазова. А 27 серпня, в день, коли Богдану Ступці виповнилося б 80 років, франківці вшанують його пам’ять виставою “Пер Гюнт” в постановці Івана Уривського. Також цього дня відбудеться відкриття пам’ятної дошки на фасаді будинку, в якому жив актор, та масштабної виставки у фоє театру з нагоди 165-річчя від дня народження патрона театру – Івана Франка, яке теж відзначатиметься 27 серпня.

Повідомляється, що першою прем’єрою в новому сезоні стане мюзикл у постановці головного режисера театру Дмитра Богомазова «Співай, Лоло, співай!». Іван Уривський звернеться до української класики: прем’єру вистави “Безталанна” І. Карпенка-Карого заплановано на листопад. Дмитро Чирипюк працюватиме над п’єсою “Кар’єра Никодима Дизми” Т. Доленги-Мостовича. Юрій Одинокий на Камерній сцені ім. С. Данченка продовжить репетиції вистави “Радован ІІ” Д. Ковачевича.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Восени побачити виставу «Трамвай “Бажання» в постановці Івана Уривського можна буде в межах фестивалів “Коломийські представлення” (м. Коломия), “Мельпомена Таврії” (м. Херсон). А вистава “Лимерівна” представлятиме театр на фестивалі MITEM (Угорщина, м. Будапешт).

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.