«Те, що ви почуєте, — справжній кайф»: Ірена Карпа представила детективний аудіосеріал

Письменниця Ірена Карпа прилетіла до Києва з Франції, де живе і працює вже декілька років, щоб презентувати художній аудіосеріал «Вісім» виробництва Megogo. Це детективні історії про людей та їхні фатальні помилки, вбивства, загадкові зникнення і несподівані зустрічі. Про це пише viva.ua.

Аудіосеріал має декілька сюжетних ліній із вигаданими персонажами. Молода пара, яка переїхала з великого міста на майже безлюдний хутір; звукорежисер, який все життя мандрував по всьому світу; українка, яка емігрувала в Париж, та багато інших. За сюжетом усі вони живуть, на перший погляд, звичайним життям, подорожують, закохуються і вчаться бути щасливими. Та згодом герої починають боротися зі своїми внутрішніми демонами, скоюють злочини, розслідують загадкові зникнення та навіть вбивства.

«Я почала писати усі ці історії ще на паризькому карантині, навіть не здогадуючись, що з цього може вийти детектив. Згодом разом із Megogo ми вирішили зробити аудіосеріал за участі акторів, щось на кшталт радіоп’єси. Для мене це було справжнє вау! Адже я проходила курс з написання радіоп’єс із британською викладачкою. І тоді для України це був незрозумілий досвід, ніхто подібного не створював. І тут нарешті ми це зробили! Це був надзвичайно цікавий досвід. Мені дуже сподобалось, як команда підібрала музику, голоси, дубляж — усе це круто передало атмосферу, — поділилася письменниця Ірена Карпа. — Наш аудіосеріал «Вісім» для всіх тих, хто втомився читати очима і дивитися фільми. Ви можете його слухати в навушниках, лежачи десь на пляжі чи просто гуляючи містом. І те, що ви почуєте, — справжній кайф».

Втім, деякі мотиви для серіалу Ірена Карпа черпала з реального життя. Письменниця спілкувалася зі своїми друзями та колишніми коханими, розпитуючи їх про особистий досвід невдалих стосунків.

«Я дружу з колишніми. Питала в них: «За що би ти вбив?» Мій дуже близький друг віддав всі гроші на весілля, а дівчина його покинула. Щоб зробити весілля, він продав свою колекцію антикваріату. Весілля було як фестиваль — відкрите для всіх, могли будь-які люди зайти, їсти, пити. Все це було на озері, так шикарно! Вони на конях заїжджали в собор. Пройшло зовсім мало часу, і вона поїхала від нього до якогось sugar dady в Мінськ. Він її не вбив, все нормально, вона далі жива. Причому це колишня стриптизерка, яку він витягнув з клубу, влаштував їй власні курси танців. І вона була начебто хороша, але щось пішло не так. Чим довше ми живемо, тим більше у нас матеріалу, який може стати або кашою-малашою, або аудіосеріалом. Це мене надихає», — розповіла Ірена Карпа.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Над аудіосеріалом працювала команда Megogo Audio. Авторка сценарію — Ірена Карпа, режисерка — Анастасія Гетьман, звукорежисери — Василь Явтушенко і Ася Федоськіна із 4Ears Sound Production. У записі взяло участь майже два десятки акторів.

Послухати аудіосеріал «Вісім» можна абсолютно безкоштовно у мобільному додатку Megogo у розділі «Аудіо» на смартфонах на базі iOS та Android та в автомобілях з аудіосистемою Android Auto та Apple CarPlay. Також проєкт доступний на Smart TV (розділ «Серіали») та веб-версії Megogo за посиланням.

Презентація аудіосеріалу Ірени Карпи відбулася у столичному ресторані «Прага». Гостей частували напоями від Latinium та кожний отримав тематичний подарунок — срібний браслет із підвіскою у формі вісімки від бренду Minimal Silver.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.