Тбілісі перейняло титул книжкової столиці світу-2021 ЮНЕСКО

З 23 квітня, з Всесвітнього дня книги й авторського права, книжковою столицею світу-2021 стало місто Тбілісі. Цілий тиждень у місті тривали урочистості за участі міжнародних гостей. Про це повідомляє chytomo.com.

За такої нагоди до Тбілісі прибули представники п’яти столиць світових книг минулого, сьогодення та майбутнього: Анна Рутсі, керівник комунікацій Афінської світової столиці книги 2018; Бодур Аль-Касімі, який очолював Консультативний комітет Шарджі – Всесвітньої столиці книги 2019; Анвар бін Мохд Зайн, який представляє Куала-Лумпур 2020; Нінія Матчарашвілі, директорка Тбіліської світової столиці книги 2021; та Марісоль Шульц Манаут, директорка Книжкової ярмарки Гвадалахари та представниця Всесвітньої столиці книги Гвадалахари 2022.

Крім того, керівник відділу видавничої справи та брендингу ЮНЕСКО Ян Денісон.

Разом вони домовились створити Світову мережу міст столиці книги, спираючись на спадщину цього визнання та забезпечивши обмін досвідом із майбутніми переможцями.

Програма ЮНЕСКО «Тбіліська світова столиця книги» на 2021 рік розпочала оновлення каталогів бібліотек Тбіліської державної школи. Кожна школа отримає ваучер на 900 ларі, які будуть використані для придбання книг у понад 30 видавництвах і книгорозповсюджувальних організаціях, що працюють у Грузії.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Програма має на меті наповнити тбіліські бібліотеки державних шкіл останніми виданнями книг, наблизити учнів шкіл до сучасної літератури та поліпшити грамотність.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.