Таємниці Білого дому: Болтон видасть книгу про тиск Трампа на Україну – The New York Times

Терміни публікації і назва книги поки невідомі, але її вже чекають з побоюванням.

У Білому домі, як і в будь-якій структурі, є безліч секретів, про які знають наближені офіційні особи. Однак ситуації, коли на кін ставиться більше, ніж приватне, іноді змушують їх проливати світло на не дуже привабливі моменти.

Колишній помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон збирається у своїй книзі розповісти про те, що він знає про ймовірну спробу  Дональда Трампа змусити владу України розслідувати дії сина колишнього віце-президента Джозефа Байдена Хантера. Про це повідомила в середу в своїй електронній версії газета New York Times, що посилається на власні джерела, передає zn.ua з посиланням на УНН.

За даними газети, у верхній палаті Конгресу США все ще вирішують, чи будуть викликати Болтона для надання показань у рамках процедури імпічменту. Сам він раніше заявив, що готовий виступити в Сенаті, якщо законодавці дадуть йому повістку. Болтон незалежно від підсумкового рішення сенаторів має намір викласти деякі з відомих йому подробиць про липневу розмову Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.

Відповідно до публікації, Болтон в своїй книзі, назва і терміни виходу у світ якої не уточнюються, збирається розповісти про те, свідком чого він був під час роботи в адміністрації США. Ряд порушених у книзі тем стосуватимуться Росії і Венесуели. Автор планує описати свої контакти з такими офіційними особами, як колишній постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі, держсекретар Майкл Помпео і виконуючий обов’язки керівника апарату Білого дому Мік Малвені. Вони, як стверджують джерела газети, будуть виставлені в не зовсім привабливому світлі.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Скандал навколо України і США не вщухає, а просто переходить в іншу площину. У ньому виявляються задіяними все більше людей. Деякі з них володіють цінною інформацією, яка могла б пролити світло на багато що.

Екс-радник Білого дому Джон Болтон, якого президент Трамп звільнив у вересні цього року, володіє цінною інформацією про кампанію тиску Білого дому на Україну, що досі залишається невідомою для розслідування імпічменту президента Трампа.

Це підтвердив адвокат Болтона, Чарльз Купер, в офіційному листуванні.