Світовий конгрес українців долучився до проєкту творення другої черги музею Голодомору

Міністерство культури й інформполітики України, Національний музей Голодомору-геноциду, Світовий конгрес українців і міжнародний благодійний фонд Музею Голодомору підписали меморандум про партнерство у проєкті творення другої черги музею.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«До 30-ї річниці Незалежності України уряд має на меті завершити реконструкцію першої черги Національного музею Голодомору-геноциду, продовжувати будівництво другої черги та розпочати роботу над створенням основної експозиції музею. Меморандум є одним із кроків у низці ініціатив Президента України та уряду щодо підготовки до відзначення цієї дати», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підписання меморандуму є важливим для ефективної реалізації державно-приватного партнерства, покликаного консолідувати зусилля держави та громадянського суспільства у справі відновлення та збереження національної пам’яті, публічної підтримки сучасної інституції – музейного комплексу Музею Голодомору – не лише на етапі її формування, а й у подальшому її сталому розвитку.

Згідно з меморандумом, МКІП представляє державну частину партнерства та забезпечує державну підтримку реалізації проєкту.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Національний музей Голодомору-геноциду відповідає за зміст основної експозиції, яка буде створена в будівлі, що зводиться. На базі музею вже розроблено наукову концепцію експозиції. Музей забезпечує роботу Контентної групи, до якої входять працівники музею, а також залучені за згодою музеологи, історики та фахівці з інших суміжних дисциплін. Також на базі музею сформовано міжнародну Експертно-наукову раду.

Відповідно до меморандуму, за міжнародну підтримку проєкту творення Музею Голодомору відповідає Світовий конгрес українців.

Участь громадянського суспільства, широкого кола благодійників в Україні та закордоном у творенні Музею Голодомору забезпечує Міжнародний благодійний фонд Музею Голодомору. Згідно з меморандумом, завданням Фонду Музею Голодомору є фінансове забезпечення створення та втілення Проєкту основної експозиції, облаштування внутрішнього музейного простору та підтримка подальшого розвитку створюваного музейного комплексу. Фонд також представлятиме інтереси благодійників.

Як повідомлялося, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сподівається, що будівництво другої черги Національного музею Голодомору-геноциду буде завершено до Дня Незалежності.

Фото: holodomormuseum.org.ua