Світова прем’єра фільму про рашистського тирана відбудеться у вересні

Світова прем’єра художнього фільму “Путін” польського режисера Патрика Веги, який був частково відзнятий за допомогою штучного інтелекту (ШІ), зокрема технології deep fake, відбудеться 26 вересня.

Як передає Укрінформ із посиланням на PAP, прем’єра відбудеться одночасно в 35-ти країнах світу, зокрема на найбільших світових ринках – у США та Індії.

“Повнометражна біографія Володимира Путіна виходить на екрани кінотеатрів світу 26 вересня 2024 року. Фільм про Путіна, створений за допомогою інноваційної технології штучного інтелекту, дебютує одночасно в 35 країнах, у тому числі на основних ринках, таких, як США та Індія, охоплюючи потенційну аудиторію майже 3,2 мільярда людей”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, цей фільм – безпрецедентна біографія Путіна. У ньому показане його життя з 10 років, коли вітчим знущався з нього у Грузії, а потім через найвідоміші події його політичної кар’єри – війну в Чечні, теракти на Дубровці та в Беслані, підрив ФСБ будинків у Росії – до війни в Україні та найдраматичніших подій, таких, як Буча, Ірпінь, Маріуполь.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Вега зазначив, що творці фільму використали технологію deep fake, аби накласти на обличчя актора маску Путіна. Під час підготовки фільму було проведено серйозну документальну роботу, складався психологічний портрет Путіна. Зокрема, використовувалися знання різних експертів, навіть людини, яка близько знала психіатра Путіна, з яким він із 70-х років сидів у барокамері. Фільм тривалістю 2,5 години знімався у Польщі, Україні, Сирії, Йорданії, Ізраїлі, навіть у Росії. У ньому використані також документальні кадри.

У межах підготовки до виходу фільму на широкі екрани польський режисер організував в Україні перформанс: розмістив великий екран між зруйнованими росіянами будинками у Бородянці на Київщині, на якому демонструвалися кадри з фільму “Путін”, де російський диктатор представлений слабким і хворим. Натомість замість глядачів перед цим екраном були встановлені сотні манекенів, які символізували дорослих і дітей – жертв російської агресії. Згодом знімальна група показала кадри з фільму і відзнятий перформанс у Бородянці українцям на вулицях міст, ветеранам війни, які поділилися своїми враженнями щодо фільму та перформансу.

У коментарі Укрінформу польський режисер зазначив, що для нього думка українців у цьому контексті є найважливішою і він відчув з їхнього боку надзвичайну емпатію.

Вега є одним з найвідоміших польських режисерів і сценаристів, який за чверть століття зняв і написав сценарії до багатьох фільмів, в основному бойовиків і трилерів