«Світ Свинки Пеппи — це моє місце». На Даунінг-стріт «серйозно занепокоєні» психічним здоров’ям прем’єр-міністра Великої Британії

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у понеділок виступив із промовою до Конфедерації британської промисловості (CBI), під час якої похвалив парк атракціонів, присвячений мультсеріалу Свинка Пеппа. Як пише nv.ua, про це повідомляє theguardian.com.

Прем’єр близько 20 секунд гортав свої матеріали, кілька разів повторивши «прошу вибачення». Як зазначає The Guardian, Джонсон оголосив про зміну норм будівництва та про те, що з наступного року в усіх нових будинках мають встановлювати пункти підзарядки для електромобілів.

При цьому прем’єр Британії присвятив багато часу розповіді про свою нещодавню поїздку в парк атракціонів Peppa Pig World (Світ Свинки Пеппи). Він зазначив, що «справжнім двигуном зростання є не уряд», а приватний бізнес, і що ідея мультсеріалу Свинка Пеппа, який зараз коштує 6 млрд фунтів стерлінгів, була геніальною. На думку Джонсона, «жоден уряд у світі… не вигадав би Пеппу».

«Вчора я побував у Світі Свинки Пеппи і всім раджу. Підніміть руки, хто був у Світі Свинки Пеппи! Мені сподобалося. Світ Свинки Пеппи — це моє місце. Там дуже безпечні вулиці, дисципліна у школах, наголос на нових системах громадського транспорту…», — заявив Джонсон.

Також прем’єр пародіював ревіння автомобільного двигуна і порівнював себе з Мойсеєм через план допомогти бізнесу інвестувати у боротьбу зі змінами клімату, пише газета.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Промову Джонсона розкритикували деякі бізнесмени, які були присутні в аудиторії, профспілка GMB назвала її «нісенітницею», а партія лейбористів — «сумбурною». Тіньова канцлерка Рейчел Рівз сказала, що «ніхто не сміявся, тому що жарт вже не смішний».

Журналістка ВВС Лора Кюнсберг повідомила з посиланням на джерело, що на Даунінг-стріт «серйозно занепокоєні з приводу прем’єр-міністра». Представник прем’єра сказав, що не буде коментувати інформацію анонімних джерел.

Після промови на Даунінг-стріт виступили із заявою, в якій запевнили, що Джонсон фізично здоровий і не втратив хватку, передає The Guardian.

«Я б вказав на самих CBI, які, відповідаючи на питання про виступ, сказали, що лідери надихнуться, почувши, як прем’єр-міністр захоплено розповідає про роль приватного бізнесу, який працює разом урядом над досягненням наших спільних амбіцій…», — заявив представник британського прем’єра.

Він також сказав, що прем’єр «ненадовго загубився» в промові, але в цьому немає нічого незвичайного: «Він виголосив сотні промов. Я не думаю, що є щось незвичайне в тому, що в окремих випадках люди можуть ось так губитися».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.