Світ побачить новий роман автора «Життя Пі»

 
Роман «Життя Пі» Яна Мартеля був опублікований 2001 року, вже у 2002-му книга стала переможцем Букерівської премії та принесла автору справжнє визнання у світі літератури. Згодом книга була екранізована та стала ще популярнішою, пише ВСЛ. Сьогодні продано понад 7 млн. примірників у багатьох країнах, а вже незабаром твір з`явиться в українському перекладі у «Видавництві Старого Лева».

Минуло 15 років з того часу, як «Життя Пі», історія юнака та бенгальського тигра, історія правди та віри побачила світ. У своїй наступній роботі «Беатріче і Вергілій» Мартель обрав головними героями осла та ревуна (мавпу) та підняв питання моралі, обов’язку та Голокосту.
У своєму новому романі «Високі гори Португалії» автор зосереджує увагу на темах втрати, смерті та горя. Молодий чоловік на ім’я Томас, пригнічений загибеллю сина і коханої жінки, якого читач зустріне у Лісабоні 1904 року; наступна історія розгортається у Брагансі 1938 року, в її центрі – жінка, що просить місцевого патологоанатома  Ейсебіо провести розтин тіла її чоловіка; остання історія перенесе читачів у Канаду 1981 року, де старий сенатор після смерті дружини вирушить у робочу поїздку в Оклахому  і потрапить у заповідник шимпанзе.
Так, у центр цього роману Мартель знову ставить тварину. Цього разу автор наділяє шимпанзе незвичайним образом – робить її символом горя. У книзі автор намагається проаналізувати вплив смерті на людей та способи впоратися з втратою.
Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал