Світ після апокаліпсису: українську оперу chornobyldorf покажуть онлайн

Вистава буде доступна на YouTube 25 квітня.

Як повідомляє kyiv.media, про це говориться на facebook-сторінці проекту Chornobyldorf .

25 квітня о 1:23:47 опера стане доспупною для перегляду на YouTube. Саме в цей час 35 років тому стався вибух на Чорнобильській атомній електростанції, змінивши у цей момент увесь світ.

Chornobyldorf – це творча візія можливого майбутнього після Апокаліпсису. Назва — гібридне поєднання знайомого нам топоніму Чорнобиль та австрійського міста Цвентендорф. Їх об’єднує атомна історія. Це міста, де свого часу були побудовані атомні станції. У Чорнобилі сталась масштабна катастрофа, у Цвентендорфі станція так і не відкрилась через протести місцевого населення”, – йдеться в описі проекту.

Протягом доби кожен охочий зможе побачити світ, який створювали композитори Ілля Разумейко і Роман Григорів. Також у проекті брала участь велика науково-артистична команда: Сусанна Карпенко, Олексій Заєць, Марічка Штирбулова, Анна Кірш, Мар’яна Головко, Андрій Кошман, Руслан Кірш, Андрій Надольский, Ігор Завгородній, Христина Слободянюк, Марія Потапенко, Юрій Іздрик, Анн Беннент.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Заначимо, опера “Чорнобильдорф” стала проектом року в секторі перформативного та сценічного мистецтва за версією Українського культурного фонду. Прем’єра відбулася 31 жовтня та 1 листопада в Мистецькому Арсеналі.

Нагадаємо, у Києві до 35-річчя трагедії на ЧАЕС відбудеться світлове шоу: Український дім перетвориться на Чорнобильське Полісся.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.