Сумські письменники обрали нового голову обласної організації

6 квітня відбулися збори Сумської обласної організації Національної спілки письменників України, на яких одностайним рішенням головою організації було обрано поета, члена НСПУ з 2012 року Сергія П’ятаченка.

На обліку в Сумській обласній організації НСПУ перебуває 24 особи. У голосуванні брала участь 21 особа. За кандидатуру Сергія П’ятаченка було віддано 20 голосів (сам кандидат не брав участь у голосуванні з етичних міркувань).

Сергій П’ятаченко відомий на Сумщині поет, літературознавець, фольклорист, автор чотирьох поетичних збірок, низки краєзнавчих, літературознавчих та фольклористичних видань, організатор мистецьких акцій, фестивалів, конкурсів, громадський діяч. Голова громадської організації «Мистецька студія «Орфей», яка займається підтримкою молодих літераторів, зокрема з 2001 року проводить щорічний обласний літературний конкурс для творчої молоді, за результатами якого виходить літературний альманах «Орфей». Минулого року цей конкурс проходив під гаслом «Голоси воєнного часу». Співорганізатор та голова оргкомітету всеукраїнського конкурсу малої прози Open World, який з 2019 року проходить за підтримки мецената з США Аддісона Гоффмана. Минулого року конкурс проходив під гаслом «Україна – 4.5.0». Готується до друку збірка переможців.

Науковець, автор понад сотні праць з літературознавства та фольклористики. Кандидат філологічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України. Дійсний член Наукового товариства імені Шевченка. Голова Сумського осередку Наукового товариства імені Шевченка. Краєзнавець, автор низки краєзнавчих видань. Лауреат Сумської обласної літературно-краєзнавчо-мистецької премії.

Також збори обрали правління обласної організації, до якого увійшли: Сергій П’ятаченко, Олександр Вертіль, Людмила Ромен, Анна Коршунова, Ольга Бражник.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

На зборах був присутній голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський, який привітав новообраного голову та побажав плідної діяльності Сумській письменницькій організації.