Суд призупинив вихід «викривальної» книги племінниці Трампа

Книга під назвою «Занадто багато і ніколи не вистачає. Як моя сім’я створила найнебезпечнішу людину в світі» містить подробиці про сімейні стосунки нинішнього президента.

Суддя штату Нью-Йорк видав  тимчасовий заборонний наказ проти книги племінниці президента США Дональда Трампа, психолога Мері Трамп, повідомляє ms.detector.media з посиланням на Politico.

Книгу збиралися видати у наступному місяці, проте суддя врахував прохання молодшого брата президента, Роберта Трампа, який заявив, що книга порушує угоду про нерозголошення, яку уклали після смерті Фреда Трампа, батька президента США, під час розділу спадку. Книга під назвою «Занадто багато і ніколи не вистачає. Як моя сім’я створила найнебезпечнішу людину в світі» (Too Much And Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man) повинна була вийти 28 липня, проте суд заборонив поширювати її до тих пір, поки не буде постійне рішення за позовом Роберта Трампа. Коли це станеться, невідомо.

Адвокати Мері Трамп назвали це рішення посяганням на Першу поправку, тобто втручанням в право на свободу висловлювання, проте адвокати Роберта Трампа вважають, що книга порушує договір про конфіденційність, який підписала Мері Трамп. Що саме містить книга, невідомо, проте на сайті видавництва є її опис – це книга про «жахливі переживання, руйнівні відносини і трагічну комбінацію з зневаги і зловживання».

Нагадаємо, раніше те ж саме видавництво Simon&Schuster, яке зараз готує до публікаціїї книгу Мері Трамп, раніше погодилося заплатити близько $2 млн за мемуари  колишнього радника з питань національної безпеки Джона Болтона під назвою «Кімната, де все сталося. Мемуари з Білого дому». Білий дім офіційно виступив проти публікації, бо мемуари нібито містять «надсекретні відомості». Сам Трамп назвав книгу «зібранням брехні та фейків» та вважав, що Болтона треба ув’язнити через цю публікацію, проте книга вже продається в США.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Фото: TRUMP CAMPAIGN/ВВС