Суд дозволив розповсюджувати книгу «Справа Василя Стуса», яку намагався заборонити Медведчук

Залишилася лише вимога щодо частини фрагменту, яку суд відніс до інформації, яка не відповідає дійсності.

Журналіст Вахтанг Кіпіані, автор книги «Справа Василя Стуса», яку намагався заборонити нардеп «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук, заявив про виграш справи в Апеляційному суді. Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

«Рішення в частині заборони використання імені, рішення в частині заборони розповсюдження тиражу було скасовано і відмовлено», – оголосив суддя у справі.

«Суспільне» повідомляє, що адвокат Вахтанга Кіпіані В’ячеслав Якубенко зазначив, що залишилася лише вимога щодо частини фрагменту, яку суд відніс до інформації, яка не відповідає дійсності.

«Це про те, що адвокат Медведчук у справі Стуса був наданим і підтримуваним держбезпекою. Ми ще не отримали письмовий і повний текст цього рішення, ми не можемо сказати з чого виходив суд коли саме залишав цей один процент не на нашу користь. Ми не готові сказати, чи будемо йти до Верховного суду чи подавати касаційну скаргу. На сьогодні це безумовно значна перемога», – сказав Якубенко.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо: 19 жовтня 2020 року Дарницький райсуд Києва заборонив поширювати надрукований тираж книги без дозволу Медведчука.

«Заборонити Кіпіані …. поширювати надрукований тираж книги «Справа Василя Стуса»… до усунення порушеного майнового права Медведчука, заборонити Кіпіані та ТОВ видавництво «Vivat» поширення інформації, пов’язаної з книгою … в пресі, радіо, по телебаченню, в мережі інтернет та ЗМІ», – йдеться в рішенні суду.

Міський голова Львова Андрій Садовий закликав книжкові магазини міста не знімати з продажу книгу Вахтанга Кіпіані про справу українського поета Василя Стуса у зв’язку з рішенням Дарницького райсуду Києва.

Видавництво Vivat повідомило, що всі книги про Стуса розкупили після рішення суду, після чого було прийнято рішення додрукувати ще 3 500 примірників.

Новий тираж випустили з рішенням суду про її заборону на форзаці.

Міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що планує особисто закупити частину накладу книги про справу українського письменника Василя Стуса для національних бібліотек.

В Офісі президента (ОП) здивувалися формулюваннями у рішенні Дарницького районного суду міста Києва щодо книги «Справа Василя Стуса» й запевнили, що документальна основа книжки не викликає жодних сумнівів. Там запевнили, що дослідження історії не можуть обмежуватися через емоції учасників.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.