Стівен Кінг видалив свою сторінку у Facebook

Американський письменник Стівен Кінг видалив свою сторінку у соціальній мережі  Facebook через неправдивість політичної реклами та побоювання щодо безпеки особистої інформації. Про це він написав у своєму Twitter – повідомляє litakcent.com з посиланням на theguardian.com

«Я залишаю Facebook. Мені дискомфортно через безліч неправдивої інформації, яка присутня в політичній рекламі. Я також не впевнений, що ця мережа здатна захистити особистий простір своїх користувачів», – написав письменник у Twitter.

Натомість Стівен Кінг закликав своїх прихильників стежити за ним у Twitter, де письменник наразі має 5,6 млн. підписників.

Таким чином автор приєднався до критики на адресу Facebook за те, що він відмовляється видаляти неправдиві заяви політиків. Генеральний директор  Facebook  Марк Цукерберг раніше зазначав, що «політичні висловлювання важливі» і не мають цензуруватися.

Компанія Twitter, на відміну від Facebook, оголосила торік, що не розміщуватиме політичну рекламу, яка викликає занепокоєння через можливе поширення дезінформації.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, що нещодавно Amazon відмовився знімати серіал за «Темною вежею» Стівена Кінга.