Стартує ініціатива «Книжка на Схід» — знову

20 вересня стартує нова хвиля проекту «Книжка на Схід». Цей проект — це низка поїздок у культурні та освітні заклади Сходу. Його метою є оновлення бібліотечних фондів та проведення культурної комунікації з жителями Сходу. У рамках проекту заплановано відвідати п’ятнадцять районів Донецької та Луганської областей. Це більше 140 великих та малих локацій (БК, бібліотеки, ЦБС, школи, інтернати, дитячі табори, ВНЗ, мистецькі простори).
У рамках ініціативи будуть проведені тренінги, майстер-класи, театралізовані дійства, передача книжок, безкоштовні концерти та інші заходи, до яких також долучаться місцеві активісти та творча молодь. На сьогоднішній день участь у проекті підтвердили близько п’ятдесяти українських митців та громадських діячів. Серед них: Сергій Жадан, Анжеліка Рудницька, Сергій Пантюк, Станіслав Федорчук, Юрій Строкань, Олексій Чупа, Дмитро Лазуткін, гурт «TaRuta» та інші.
У 2016 році ініціатива «Книжка на Схід» тривала майже півроку. Проект охопив більше 10-ти тисяч людей на Луганщині та більше 3-х тисяч жителів Донеччини. У підготовці та реалізації проекту, у зустрічах, культурних заходах та обміні досвідом із громадськими ініціативами взяло участь близько 100 волонтерів та активістів із Києва, Харкова, Рівного, Львова та інших міст України. Загалом на бібліотеки відвезли більше 10-ти тисяч книг (загальною вагою більше 5 тон).
Проект реалізовується шляхом об’єднання ресурсів Міжнародного благодійного фонду «Смолоскип», благодійного фонду Сергія Жадана, Української народної ради Донеччини та Луганщини, мистецької агенції «Територія А», Донецької обласної державної адміністрації, благодійного фонду «Рідне село» та української ініціативи зміцнення громадської довіри UCBI (USAID).
Акція триватиме до кінця листопада 2017 року.

Джерело: ЛітАкцент

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал