Стартував XXII конкурс з української мови імені Петра Яцика

У День української писемності та мови стартував XXII Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Трансляція відкриття конкурсу відбулася на Фейсбук-сторінці Міністерства освіти та науки, передає ukrinform.ua.

“Конкурс проводить з 2001 року. За цей час ми маємо понад 200 переможців, які здобули перші місця. Конкурс, як зазвичай, проходить у чотири етапи – на шкільному, районному, обласному рівнях , і підсумковий – коли ми маємо переможців вже міжнародного конкурсу. …З метою зацікавленості всіх до вивчення рідної мови, її популяризації та знання нашої мови, ми підсилимо увагу до конкурсантів, і зробимо певні зрушення у нашому положенні і додамо певну кількість балів при вступі у заклади вищої освіти. Думаю, це буде заохоченням для наших школярів”, – сказала на відкритті конкурсу заступниця міністра освіти та науки Віра Рогова.

Організаторами конкурсу є МОН, Міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів» і Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти».

Конкурс було засновано українським меценатом Петром Яциком у травні 2001 року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Кількість учасників конкурсу з української мови імені Петра Яцика за останні роки сягала 5 мільйонів з-понад 20 країн світу. Цьогоріч у конкурсі візьмуть участь школярі, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти, курсанти закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться на виконання Указу Президента України від 09 листопада 2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика» відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року № 168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 липня 2008 року за № 643/15334, з метою піднесення престижу української мови, популяризації її серед молоді.

Переможцям конкурсу, які продовжують навчання в закладах освіти нашої країни, призначаються іменні стипендії Президента України.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.