Стартував прийом заявок на стипендії ім. Фулбрайта

Київський офіс Інституту міжнародної освіти розпочав прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття стипендій імені Фулбрайта для навчання, стажування й проведення досліджень в американських університетах на 2022/23 академічний рік. Про це повідомляє osvita.ua.

 

Студенти старших курсів та випускники закладів вищої освіти можуть подати заявку на участь у програмі Fulbright graduate student program. Вона передбачає навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. Український офіс імені Фулбрайта розглядатиме подання на такі галузі спеціалізації: гуманітарні, соціальні, точні, технічні, природничі дисципліни. Термін подання документів – 16 травня 2021 року.

Молоді викладачі та дослідники можуть узяти участь у двох програмах.

Fulbright research and development program передбачає проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев‘яти місяців. У цьому конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років із дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук; адміністратори закладів вищої освіти; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій. Термін подання документів – 1 листопада 2021 року.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Fulbright foreign language teaching assistant program – це стажування з викладання української мови (асистування американським викладачам) в університетах / коледжах США тривалістю дев‘ять місяців. У цій програмі можуть брати участь викладачі-початківці та молоді фахівці віком до 30 років, які спеціалізуються з лінгвістики, української літератури, перекладацьких студій, комунікацій, журналістики, американських студій, викладання англійської мови. Кандидати повинні мати диплом магістра або бакалавра на час призначення стипендії (липень 2022 року). Термін подання документів – 1 червня 2021 року.

Кандидати та доктори наук, дослідники та фахівці можуть узяти участь у конкурсі на здобуття стипендії Fulbright visiting scholar program. Вона передбачає проведення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо тривалістю від трьох до дев’яти місяців. Конкурсанти мають спеціалізуватися на гуманітарних, суспільних, точних, технічних або природничих дисциплінах.

У цьому  конкурсі можуть брати участь кандидати наук, доктори філософії / доктори мистецтва, доктори наук, дослідники без наукового ступеня з повною вищою освітою (спеціаліст, магістр) з досвідом науково-дослідної роботи не менше семи років, з наявними публікаціями (статті, монографії або ж розділи в монографіях) у вітчизняних або іноземних наукових фахових виданнях. Також це можуть бути діячі культури й мистецтва, фахівці з бібліотекарства та музейної справи, журналісти та громадські діячі – з повною вищою освітою, досвідом роботи не менше семи років, значними професійними досягненнями тощо. Термін подання документів – 15 жовтня 2021 року.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.