Стартував проєкт «Читай & Фантазуй»

Чи є надія повернути до рук молоді книжку?

Молода команда, що назвалася «Читай & Фантазуй», відповідає ствердно. Почали грати «на чужому полі»: відкрили ФБ-сторінку та однойменний сайт з популяризації читання книжок серед молоді – та «змусили» їх активно функціонувати.

Тут уже містяться десятки експрес-оповідок про письменників, сучасних і хрестоматійних, про видавців та славетних читачів під яскравими заставками-обкладинками. У відеороликах успішні українці діляться своїми читацькими секретами супроти облудної формули «немає часу». На черзі – відеосповіді популярних у молодіжному середовищі літератів. Регулярно публікуються короткі рекомендаційні списки: поезія, проза, нонфікшн. Анонсовано літературний батл, під час якого від хіп-хоп виконавців пролунають у незвичній інтерпретації вірші українських поетів – як класиків, так і сучасників.

З майданчика «Читай & Фантазуй» регулярно стартують несподівані акції, що сягають далеко за межі інтернет-простору. На яскраві «читай-фантазійні» сліди щодалі частіше наштовхуємося на київських вулицях, у парках, або й у підземці. Ось бачимо брендований тролейбус, помальований фігурами людей із книжками, які створюють ілюзію, наче пасажири захоплено читають. На головному «студентському перехресті» – у парку імені Шевченка – з’явилася ваблива інсталяція з триметрових книг. Стильні «читацькі» футболки й аксесуари помічаємо на студентах. А віртуальним простором Telegram’у помітно ширяться дотепні літературні цитати-наліпки.

Автори проєкту сподіваються в такі різні способи привернути увагу молоді до повноцінного читання – обіцяють насолоду від самого процесу.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Проєкт «Читай & Фантазуй» профінансував Український культурний фонд – на замовлення Всеукраїнського рейтингу «Книжка року».

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.