Стало відомо, хто напише продовження серії «Мілленіум» Стіґа Ларсона

Про автора наступних трьох книжок всесвітньо відомої серії повідомило видавництво Norstedts.

Авторкою наступних трьох романів про журналіста Мікаеля Блюмквіста й хакерку Лісбет Саландер стане відома шведська письменниця Карін Смірнофф.

«Я погодилася, навіть не вагаючись, хоч це й відсуває далі в майбутнє мої власні ідеї», — як повідомляє tekstover.in.ua, зазначила Карін у пресрелізі.

Карін Смірнофф дебютувала як письменниця 2018 року з романом «Jag for ner till bror» («Я їду до брата»), що став першою частиною популярної трилогії, куди входять також романи «Vi for upp med mor» («Ми їдемо з мамою», 2019) та «Sen for jag hem» («Потім я повертаюся додому», 2020). Цього року вийшов роман «Sockerormen» («Фараонова змія»). За перший роман авторку номінували на Премію Августа, надалі отримала кілька престижних літературних нагород.

Трилогію «Мілленіум» Стіґ Ларсон написав і встиг відправити видавцеві до своєї смерті 2004 року. Усі три книжки («Чоловіки, які ненавидять жінок», 2005, «Дівчина, що гралася з вогнем», 2006 та «Підірваний повітряний замок», 2007) стали помітними явищами не лише в шведській, а й у світовій літературі, вийшовши в понад 50 країнах загальним накладом більше 65 млн. примірників.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

За всіма трьома книжками знімали серіали та фільми.

Продовження «Мілленіуму» написав Давід Лаґеркранц: «Те, що нас не вбиває» (2015), «Чоловік, що шукав свою тінь» (2017), «Та, що мала померти» (2019).

Про терміни виходу наступних трьох книжок серії поки що не повідомляється.

Як раніше повідомлялося, своєрідне продовження пишуть також до серії книжок про Джеймса Бонда. Наступну книжку «бондіани» напише теж жінка — Кім Шервуд.

Фото Карін Смірнофф: vkmedia.imgix.net

 

“Українська літературна газета”, ч. 24 (316), 3.12.2021

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/