Стало відомо ім`я переможця книжкового пітчингу “Книголав”

 
18 березня 2016 року, рівно через два місяці після початку прийому заявок, став відомим переможець книжкового пітчингу “Книголав”, організованого 1+1 медіа. Найкращою ідеєю стала історія «Хроніки звичайної надзвичайної людини» авторства Іоняк Родіки. Родіка отримала високі оцінки журі та найкраще проявила себе на особистому захисті робіт, пише ЛітАкцент.
«Хроніки звичайної надзвичайної людини» – це історія про Тимура, всиновленого хлопчика, котрий втік з дому та потрапив у королівство «Кольорових». Згодом виявилось, що він був загубленим принцом королівства.
Вже до кінця 2016 року книгу «Хроніки звичайної надзвичайної людини» буде проілюстровано та надруковано накладом 15 000 у видавництві «Основи». Окрім того, Родіка Іоняк отримає авторський гонорар у розмірі 15 000 гривень.
Члени журі також виділили інші роботи фіналістів. «Краплики» та «Білка Сью й Маленька планета» потраплять на хакатон Media Hack Weekend 2016 для перетворення на комп’ютерну гру. Також журі “Книголава” вирішило продовжити співпрацю з авторами «Мандрівки пана Дримби» та «Семі з країни навпаки».
Нагадаємо, що метою пітчингу було знайти ідею книги про справжнього героя, котрого полюблять найменші українці. Взяти участь у конкурсі мали змогу як початківці, так і досвідчені письменники. Протягом двох місяців Україна спостерігала за перебігом конкурсу: майже 100 000 реєстрацій на сайті, 800 конкурсних заявок, 341 із яких пройшли модерацію та були опубліковані на сайті для голосування.
10-ку фіналістів визначали за результатом голосування на сайті та оцінок експертного журі, до якого увійшли PR директор 1+1 медіа Світлана Павелецька, власник і директор видавництва «Основи» Дана Павличко, режисер Семен Горов, генеральний продюсер телеканалів ПЛЮСПЛЮС та Бігуді Іванна Найда, психолог Марина Гуменюк та письменниця Катерина Бабкіна.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал