Співробітники Simon&Schuster закликали не публікувати книги авторів, пов’язаних з Трампом

Вони закликають не розглядати період роботи «адміністрації Трампа як «нормальний» період.

Співробітники Simon&Schuster зібрали підписи під петицією із закликом до керівництва видавництва не публікувати книги авторів, які будь-яким чином пов’язані з адміністрацією Трампа, і, зокрема, мемуарів колишнього віце-президента США Майка Пенса. Про це з посиланням на обізнані джерела повідомила газета The Wall Street Journal, пише Коммерсант.

Автори петиції, яка офіційно направлена керівництву видавництва, закликають не розглядати період роботи «адміністрації Трампа як «нормальний» період в американській історії». Зокрема, пишуть вони, Майк Пенс, будучи віце-президентом, просував установки та принципи, які були расистськими і дискримінаційними по відношенню до представників ЛГБТ-спільноти, а також щодо чорношкірої спільноти.

Під петицією стоять підписи 216 співробітників Simon & Schuster, що становить 14% штату видавництва. Крім того, петицію підписали 3500 осіб, які не працюють у видавництві. У їх числі кілька відомих письменників, включаючи Джезмін Уорд, дворазову володарку Національної книжкової премії.

Тим часом керівництво Simon & Schuster ще на етапі підготовки петиції співробітників підкреслило, що головне завдання цього видавництва полягає серед іншого в публікації «широкої різноманітності думок і поглядів».

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Як стало відомо, Мінфін США заявив, що партнер Манафорта зливав розвідці РФ дані про вибори в США 2016 року.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.