SpaceX Ілона Маска продовжує місію створення глобального інтернету. Нова партія супутників вже у космосі

Ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX успішно запустила на орбіту нову партію супутників системи Starlink, яка призначена для забезпечення глобального доступу в інтернет. Як інформує ukrrain.com, трансляцію запуску провів сайт компанії.

Запуск відбувся о 12:21 за київським часом з космодрому на мисі Канаверал. Разом з мікросупутниками на орбіту виведені три апарати американської компанії Planet Labs, на яких встановлені портативний телескоп і камера для моніторингу поверхні Землі. Перший ступінь Falcon 9 успішно приземлилася на плавучу платформу в океані.

Запуск став вже дев’ятим за рахунком. Зараз угруповання досягло 538 апаратів.

Як відомо, SpaceX хоче розробити сузір’я Starlink, щоб включити понад 40 000 супутників, які зможуть покрити планету дешевим і швидкісним сполученням Інтернету. Компанія сподівається дістатися до мільярдів людей, які через важкодоступність місця проживання, не мають доступу до мережі.

Маск заявив, що Starlink може принести 30 млрд доларів щорічного доходу. І компанія планує вкласти ці гроші у розвиток Starship, ракетно-космічної системи, на яку SpaceX сподівається відправити перших туристів на Марс.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Треба змусити [Starlink] працювати”, – заявив Маск на супутниковій конференції на початку цього місяця, визнавши, що попередні зусилля інших стартапів зі створення дешевого супутникового Інтернету закінчилися банкрутством .

Нагадаємо, Ілон Маск пообіцяв чіпувати людину протягом року.