Сотню книг зібрали у Львові для дітей зі Сходу

 
Сьогодні, 11 січня, у Львові в рамках благодійної акції «Подаруй дитині книжку» було зібрано сотню книг, які вручили дітям з Волновахи та Преображенного.
Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.
Збір книг тривав із 3 по 5 січня в Італійському дворику. Десятки львів’ян разом зі своїми сім’ями принесли близько сотні книг для дітей.
Організаторка події, спеціаліст управління туризму ЛМР Юлія Танасієнко розповіла, що це вперше у Львові провадять таку акцію, але сподіваються, що такого роду благочинність стане доброю традицією.
«7 січня, 90 дітей із Волновахи та Преображенного приїхали на Львівщину. Це діти віком 10-15 років. Вони гостювали у галицьких сім’ях та знайомилися із традиціями нашого святкування Різдва. Львів’яни принесли найрізноманітніші книги: від різних казок та популярних художніх книг до тлумачного словника та енциклопедій», – сказала Юлія Танасієнко.
Дев’ятикласник Данило, який живе біля міста Волновахи, розповів, що це не перша його поїздка у Львів.
«Я вже бував у Львові, але це вперше довелося побачити побут і життя галичан зсередини. Мені дуже сподобалося, особливо сім’я, у яких я мешкав. Люди тут дуже добрі та відкриті, цікаво зі всіма говорити. Традиції у чомусь схожі, а у чомусь інші, ніж у нас. Для прикладу, також дванадцять страв ставлять на стіл, але самі страви різняться», – поділився враженнями Данило з-під Волновахи. Хлопець додав, що любить читати електронні книжки, та все ж «паперова книга – це особливі почуття і можливість у пряму й переносному сенсі доторкнутися до нових знань».
Сьогодні та завтра діти гуляють Львовом, мають насичену культурну програму, а післязавтра, разом із своїми педагогами, вертаються додому.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал