Сьогодні свій день народження святкує славетна українська письменниця Ліна Костенко

Вітання від Національної спілки письменників України

Ліна Костенко для українців більше ніж поет. Її твори належать до тих художніх здобутків нації, котрі не можуть бути разовим читанням – це своєрідні підручники духовного життя, з яких ми черпаємо снагу, як із криничних джерел. Її поезія насичує нас емоційною силою, шаленою національною енергетикою, глибинним філософським змістом.

Ліна Костенко уособлює справжню Україну. Вона — найяскравіша представниця незабутнього і ще до кінця не усвідомленого «феномена шістдесятництва» і є тим міцним магнітом, котрий тримає український світ.

Ця велика Поетеса — над плином часу, бо її творчість співзвучна з іншими епохами і непідвладна рокам, завжди сучасна й рідна всім поколінням, без неї неможливо уявити Україну й нас.

Виставлена Ліною Костенко висока планка духовності нехай стане дороговказом наступним поколінням творчої інтелігенції, а її твори ще багато літ збагачують нас інтелектуально, звеличують душу і серце благородними, шляхетними почуттями і чарують несказанною красою слова.

 

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Шановна Ліно Василівно!

Сердечно вітаємо Вас з днем народження!

Щиро зичимо Вам довголіття, родинного затишку та безмежної творчої наснаги!

Ми пишаємося Вами як видатним Митцем і Людиною, котра своїм талановитим творчим доробком виокремила високу ясну зорю сучасної української поезії на небі поезії світової!

У Ваші невмирущі пророчі слова закладено неймовірну красу і потужність, витонченість і аристократизм – усі ті чесноти, які завше оберігали і плекали найвидатніші українські митці!

Ви зорали й засіяли добірним поетичним зерном свій тяжкий мистецький переліг, і тепер нехай він родить знову й знову – безнастанно, і врожай той нехай буде вельми багатим і щедрим!

Многая літа!

Секретаріат Національної спілки письменників України