«Смерть і життя великих американських міст» Джейн Джейкобс видадуть українською мовою

Команда CANactions School оголосила збір грошей на видання українською мовою книги «Смерть і життя великих американських міст» Джейн Джейкобс – однієї з найвпливовіших книг в історії урбаністики. Про це повідомляє hmarochos.kiev.ua.

Написана у 1950-х роках, вона досі залишається однією з найпопулярніших та найцитованіших настільних книг урбаністів та урбаністок по всьому світу. Лише англійською ця книга перевидавалась більше 50 разів.

Український переклад книги «Смерть і життя великих американських міст» планують випустити навесні 2021 року.

Джейн Джекобс – одна з основоположниць теорії нового урбанізму. Ця концепція розвиває ідею міського різноманіття, змішаного зонування, інтенсивного життя за межами приватних просторів та міста як спільного простору для життя.

Джейкобс доводить, що характерне для «ортодоксального» містопланування функціональне розділення зон міста є красивим лише на кресленнях, але у реальному житті воно призводить до появи небезпечних і позбавлених життя вулиць і районів. Тротуари, згідно з її теорією, є головними громадськими місцями і простором для розгортання гармонійної взаємодії мешканців.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Роботу над виданням вже розпочато. Частину коштів на друк книги вдалося залучити завдяки реалізації попередніх книжок.

Раніше CANactions видали українською «Міста для людей» Йена Ґела, «Чотири стіни та дах: складна природа простої професії» Рейніра де Граафа, «Усім потрібне житло. Справедливе, соціальне, доступне» Урсули Клєефіш-Йобст, Петера Кеддерманна та Карен Юнґ, а також «Правила пішохідного міста. 101 крок зі створення кращих місць» Джеффа Спека. До того ж видано першу книгу української авторки – «73 чудернацькі трапунки з життя архітектора Щедрикова» Ганни Бондар.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.