«Слуги» оголошують війну медіа?

У Верховній Раді зареєстрували проект Закону про медіа, підготовлений групою депутатів фракції “Слуга народу”. Про це повідомляє rupor.info

Законопроект № 2693 був внесений в парламент 27 грудня.

Тексту законопроекту і супровідних документів на сайті парламенту поки немає.

9 листопада президент Володимир Зеленський своїм указом доручив Кабінету Міністрів до 31 грудня 2019 року внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо врегулювання діяльності засобів масової інформації.

Законопроект про врегулювання діяльності медіа в Україні повинен, зокрема, включати положення про вимоги до новин і їх стандартів, механізми запобігання поширенню недостовірної, перекрученої інформації, її спростування, заборони фізичним і юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні, а також передбачити посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

6 листопада Зеленський створив Раду з питань свободи слова та захисту, який збирається вирішувати, хто є журналістом, а хто ні.

В цей же день нардеп від “Слуги народу” Алексндр Ткаченко оголосив, що його фракція готує законопроект про ЗМІ, одним з положень якого буде “фінансовий фейр-плей”. Тобто медіа дозволять витрачати не більше, ніж вони заробляють.

В цей же день міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський заявив, що ініціюватиме кримінальну відповідальність за маніпуляції в ЗМІ.