«Слугу народу» обурило заплановане збільшення видатків на Інститут національної пам’яті

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Данило Гетманцев розкритикував збільшення фінансування Українського інституту національної пам’яті, яке закладене в проєкті Державного бюджету на 2022 рік. Як повідомляє glavcom.ua, свою позицію політик висловив в ефірі передачі «Мокрик По Живому» на телеканалі «Громадське».

Гетманцева обурило заплановане збільшення видатків на Інститут національної пам’яті до 167 млн грн.

«Ми декларували зменшення витрат на державний апарат. Якщо на один з інститутів ми витрачаємо на 128% більше, для цього, щонайменше, потрібне обґрунтування», – сказав депутат.

«Зменшується фінансування Офісу президента, зменшується фінансування Верховної Ради, не набагато, але зменшується фінансування міністерства внутрішніх справ, а тут такі витрати», – додав Гетманцев.

Додамо, що Рада 21 вересня почала розглядати Держбюджет–2022.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

15 вересня Кабінет міністрів схвалив проєкт Держбюджету-2022. Згідно з ним, мінімальна зарплата має зрости до 6 700 гривень, а в медиків – до 20 000 гривень. Водночас середня заробітна плата в українців становитиме 15 258 гривень, а в медиків – 22 500 гривень.

Нагадаємо, видатки на фінансування субсидій на житлово-комунальні послуги в проєкті держбюджету-2022 передбачено на рівні 34 млрд грн.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.