“Слуга” Гетманцев назвав “фашизмом” захист української мови

Як повідомляє 5.ua. народний депутат від “Слуги народу”, голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев назвав “фашистами” тих, хто протестує проти скандального мовного законопроєкту Максима Бужанського. 

Відео зі словами “слуги” опублікував громадський діяч Сергій Стерненко.

“Оце люди, які 5 років знущалися над нашою країною, намагаються повернути порядок денний, який був 5 років. Але це вже не вдасться зробити. Ми всі розуміємо, що проєкт Бужанського – це проєкт про недискримінацію, а не проєкт про мову. Жодним чином не утискається українська мова. Навпаки, людям різних мов надаються рівні можливості. Тому я абсолютно підтримую цей законопроєкт. Він точно не вартий мітингів, знову цієї ворожнечі. Знову поділу людей на сорти. Оцього фашизму, який був присутній протягом останніх років”, – заявив Гетманцев.

“Я даю тобі підказку. Дивись, береш Бужанського, ще можеш Дубінського взяти, або когось із ОПЗЖ. Купуєте квитки на Москву, сідаєш і їдеш з України і більше ніколи не повертаєшся”, – звернувся Стерненко до “слуги”. Він назвав нардепа “ідіотом” і “ворогом”.

Водночас журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва написала у Facebook:

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

“Відкриваю, ким працював Гетманцев раніше. Помічник Володимира Сівковича – прямої агентури РФ, яка наплодила цілу павутинку агентів замаскованих та прямих. Нині відхаркуємо тих шаріїв і всяку клопівню… Все ясно з Гетманцевим. Така ж тварина, як і Олег Волошин із ОПЗЖ, який волає, що ніякого суверенітету в України нема”.