Скоро побачить світ нова книга Ірен Роздобудько про сценарну майстерність

 
Вже за місяць в книгарнях можна буде придбати нову книгу письменниці Ірен Роздобудько під назвою “Кіно на папері”, пише Gazeta.ua.
“В ній белетристична “методичка” з сценарної майстерності, найперший варіант сценарію спільного з Олесем Саніним “Садок вишневий”, котрий через кілька років став “Поводирем” і сценарій, написаний кілька років тому для Ахтема Сейтаблаєва “Я повернусь!” про кримськотатарску жінку. Якась незвичайна виходить книжка… Дивна, проста і подекуди кумедна. Така, якої у мене ще не було”, – розповіла Роздобудько.
Перша частина збірки “Кіно на папері” – белетризовані авторські рекомендації для сценаристів. Кіно створюється на папері. І ці “папери” мусять бути такими, аби прочитавши їх, режисер зрозумів: це саме те, про що він хотів говорити зі світом! Кінодраматургія – не спосіб самореалізації, а досить чітка наука, зі своїми законами. Які вони? Як зробити аби ваш сценарій продюсери прочитали в першу чергу?
В другій частині збірки – літературний синопсис сценарію “Садок вишневий…”, котрий був створений в 2008 році, отримав спеціальну відзнаку Всеукраїнського конкурсу “Коронація Слова” в 2011-у та зі значними змінами став стрічкою “Поводир” режисера Олеся Саніна у 2013 році.
“Я повернусь!” – сценарій, створений для відомого режисера і актора Ахтема Сейтаблаєва задовго до анексії Криму. В ньому – епічна історія кримськотатарської дівчини від 1930-х до середини 80-х років. Героїня, всупереч випробуванням долі, все життя мріяла повернутися до рідного Криму. І повернулась. Адже те, про що мрієш – збувається, якщо ти вмієш за це боротися.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал