Скандальну викладачку Драгоманова прийняли до “Міжнародної спілки поетів” у Росії

Скандальна викладачка філософії та культурології Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко стала членом “Міжнародної спілки поетів” у Росії. Днями вона отримала відповідне посвідчення.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на ТСН, цим досягненням професорка і поетеса поділилася у соцмережі.

“Привітайте мене, друзі. А це, мої бідні вороги, мені “Кремль вручив в Магадані”.  Насправді, рідня: все просто. Ще в грудні мене прийняли до Міжнародної спілки поетів (Санкт-Петербург прийняв), а вчора надіслали кірку. Я – чужа до усього символічного, але ця іпостась – для мене реально честь, правда. Спасибі, Ленінград, працюємо”, – написала професорка.

Але, як з’ясувалося, викладачка була не до кінця проінформована, звідки саме отримала почесну “іпостась”.

Згідно з даними, згадана “Міжнародна спілка поетів” юридично зареєстрована у Москві за адресою: вулиця Керченська, будинок 11, корпус 1, квартира 61. У групі спілки у “Фейсбук” 806 підписників і трохи більше тисячі у “Інстаграм”. Переважно, це – жителі Росії. Очолює його російська поетеса Іраіда Виноградова.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Нагадаємо, що викладачка університету Драгоманова негативно висловилася щодо вступу у дію мовного закону і переведення на державну мову сфери обслуговування. Вона назвала Україну “лімфовузлом на тілі американської колонії”. Такі висловлювання викладачки викликали шквал обурення у громадськості.

 

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.