Скандальна проросійська екс-викладачка Більченко поскаржилась, що вона виявилась непотрібною Росії

Колишня викладачка київського університету Драгоманова очікувала, що їй запропонують роботу в Росії або від партії ОПЗЖ.

Свої скарги Євгенія Більченко чесно виклала на Facebook-сторінці.

При цьому колишня викладачка називає у соцмережі Росію своєю “матінкою”.

Після скандалу в педагогічному університеті ім. М. Драгоманова, через який Більченко звільнили – про це вона сама повідомила 21 липня 2021 року – колишня викладачка кафедри культурології залишилася без роботи. Хоча скандал довкола постаті Більченко зчинився ще у січні 2021 року і викладачка була відсторонена від викладання на період проведення внутрішнього розслідування.

Цікаво, що саму кафедру культурології також ліквідували за рішенням Вченої ради університету. Про це стало відомо 26 липня.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Із січня місяця я сиділа і з цікавістю чекала, хто мене підбере. Спочатку думала, що опозиція. Типу журналістом. Але щось в ОПЗЖ їх в мені бентежить. Потім, – що Росія, але матінку мою теж щось в мені бентежить“, – заявила Євгенія Більченко.

Вона зазначила, що сподівалася “хоч раз в житті не робити все самій”, проте підмога не прийшла. Тож Євгенія Більченко зазначила, що вона в пошуках роботи, хоча зараз займається фрілансом.

Зазначила, що університет Драгоманова її так і не звільнив і її трудова книжка досі перебуває там у відділі кадрів.

Мені забирати трудову книжку з Драгоманова? Згідно із законом мені повинні запропонувати три місця… Тепер – час гамбіту. Отже, який хід королеви? Йти зовсім або чіплятися з “вредності”?… Вам же потрібен символ віри, що росіяни не здаються. Ось я тут не знаю, як маневрувати“, – запитала вона риторично.

Відповіді на це питання посипалися миттєво. Євгенії Більченко іронічно радять поцікавитися працевлаштуванням на тимчасово окупованих територіях Сходу України:

Про скандал із викладачкою університету Драгоманова – Євгенією Більченко – стало відомо після того, як студенти поскажилися, що педагог просто під час своїх лекцій нав’язувала студентам проросійську риторику та називала російсько-українську війну на Донбасі “громадянським конфліктом”.

Також вона з’являлася на окупаціному телебаченні та на російський каналах. Особливо усіх обурив допис на Facebook-сторінці Більченко про українську мову, який вона написала після вступу у силу вимоги звертатися до клієнта українською у сфері обслуговування.

Після цих висловлювань студенти почали вимагати розголосу та реакції керівництва. Вирішення подальшої долі професорки Більченко доручили Вченій раді  університету, який відреагував на цю ситуацію досить стримано. У Міносвіти заявили тоді, що ніхто не повинен ображати українську мову, проте жодних рекомендацій щодо відсторонення викладачки відомство не публікувало.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.