Скандал з Вифлеємським вогнем для Зеленського: «скаути» виявилися каламутними маргіналами?

Український тележурналіст, політолог і історик, краєзнавець, релігієзнавець Андрій Ковальов заявив, що Володимир і Олена Зеленська 19 грудня зустрілися з «підробленими» скаутами.

Як повідомляє news.hvylya.net, про це він написав у своєму Facebook.

«Оточення Зеленського призвело до нього підроблених скаутів», – написав Ковальов.

Він зазначив, що давно вже заявляв про те, що оточення Зеленського – це велике горе і велике зло для президента, адже він робить із глави держави «невдахи і посміховисько».

«Вранці читаю новини, скаути принесли Зеленському Вифлеємський вогонь миру, а далі дивлюся фотографії і розумію, що це не скаути.  Це члени організації СПОК, як розшифровується СПОК?  Союз піонерських організацій Києва », – повідомив Ковальов.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Історик зазначив, що організація утворилася в 90-е – після розпаду СРСР «ділки» вирішили взяти під свій контроль столичні піонерські організації і переробити їх в скаутів.

«Форму можливо і змінили, а зміст залишився той же.  Словом, у Зеленського були пластуни.  Наскільки мені відомо, в цьому році Офіс Президента України пластунів не запрошував», – підкреслив Ковальов.

Від редакції. Насправді СПОК – це «Спілка дитячих та юнацьких організацій Києва». Розшифровується як «Самостійність, порядність, оптимізм, кмітливість». Їхній офіційний сайт — spok.org.ua. Судячи з сайту, який є доволі убогим і невиразним, це якась маргінальна організація непевного ідеологічного спрямування. Інформація про СПОК на сайті – мінімальна, стерильна і безнадійно застаріла. Так, у графі «Традиційні заходи Спілки» остання в часі інформація – за… 2008 рік. Характерним є те, що значаться і такі заходи: «Вахта пам’яті біля пам’ятника визволителю Києва генералу М.Г.Ватутіну. З 1998 року».  Не менш цікавим є те, що принаймні у шістьох «лідерів Спілки» адреси електронної пошти зареєстровані на російських ресурсах. Також на сайті відсутня будь-яка інформація про приналежність СПОКу до Національної організації скаутів України, одним із співзасновників якої є СПОК (принаймні, про це свідчить інформація у Вікіпедії). Ну і, звичайно, на сайті spok.org.ua відсутня будь-яка згадка про контакти з зарубіжними скаутськими організаціями.

До речі, перед масковим режимом у нас нібито всі рівні? Чи, судячи з фото, є рівніші?

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.