Сюжет з дисертацією «кандидата наук» Ківи виставили на nft-аукціон

Відео розмови народного депутата від ОПЗЖ Іллі Ківи з журналістом Bihus.Info Данилом Мокриком виставили на аукціон в NFT-форматі. Тепер кожен охочий може стати власником цифрової версії Ківи на платформі крипто-арту Rarible, пише Plat.forma.

Після виходу сюжету про дисертацію нардепа Ківи, команда Bihus.Info «токенізувла» відео з депутатом і виставила його на продаж в форматі NFT.

Відео назвали «Ківа і його довідки», а в описі пояснили це «складними відносинами» Ківи з довідками. Це відео – тепер об’єкт криптомистецтва і кожен поціновувач розслідувань про Ківу може зробити ставку і стати його власником.

«Це нардеп Ківа, у якого складні відносини з довідками. Тому що у Ківи є: а) довідка з психлікарні б) підроблена довідка в дисертації в) довідка з СБУ про зв’язок жомової ями з сепаратистами (ну добре, остання це у нас, не у Ківи). І ми дуже хочемо, щоб любов Ківи до довідок стала цифровим мистецтвом. З радістю поділимося улюбленими кадрами з цінителями нашої творчості», – йдеться в описі до токені.

Початкову ставку аукціону журналісти не встановлювали, дозволивши глядачам вибирати вартість. Відео на платформі Rarible продаються за криптовалюту Еtherium.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

Невзаємозамінний токен (NFT) – це запис в блокчейні, який є унікальним ідентифікатором творів. Він пов’язує цифровий об’єкт (картинки, відео, гифки і т.д.) з певним власником і дозволяє передати його іншому. Блокчейн дозволяє публічно визначати цифрові об’єкти як унікальні.

Поборотися за КріптоКіву на аукціоні можна за посиланням.

 

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі: https://litgazeta.com.ua/peredplata-ukrainskoi-literaturnoi-hazety-u-formati-pdf/

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.