Сюмар: хворе російське суспільство готове до світової ізоляції, але Путіна може зупинити «двірцевий переворот»

Росія – це не лише хворий Путін, але й так само хворе населення, яке покірно сприймає божевільну війну з Україною. Тому навряд чи росіни будуть виступати проти Путіна. Можливо, його зупинять олігархи та багаті росіяни, які зараз банкрутують від його божевільних дій. Про це сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар.

Депутатка зазначила, що зараз російські загарбники вдаватимуться до вже відомих засобів гібридної війни, оскільки швидкого воєнного захоплення наші території не сталося, як вони на це розраховували.

«Вони точно підуть далі і точно будуть оголошувати якусь там «Херсонську народну республіку», якийсь «ХНР». І показувати цей парад суверенітетів для того, щоб отримати ще одну позицію у переговорах. Тобто вони кажуть – ви бачите, якщо ви тягнете час, Україна не погоджується на наші умови, значить окрім так званої «ЛНД», «ДНР» і Криму, ми будемо вимагати ще й «ХНР», час працює проти вас», – зауважила Сюмар.

«Але, як на мене, час працює проти всіх. Руйнуються наші міста, зруйновані Харків, Суми, Чернігів. Для Одеси є серйозна загроза –  ми це розуміємо», – наголосила депутатка.

«Я думаю, що ми маємо справу не тільки з хворим лідером, але ми маємо справу, на жаль, з хворим російським народом. У них зараз черги не на мітинг стоять, а черги в IKEA для того, щоб забрати останнє, що там є. А потім сказати: так, нас посадили в ізоляцію, але ми протримаємося. Ось такий спосіб мислення. Це зовсім інша ментальність, нам важко її збагнути», – сказала депутатка.

Реклама

Ви досі не підписані на телеграм-канал Літгазети? Натисніть, щоб підписатися! Посилання на канал

«Я б сказала, що російські маси готові до цієї ізоляції. А от прошарки еліти – ні. І тут питання: чи готова повстати російська еліта. Повстання еліти – це не площі і не майдани. Там не буде майданів. Там може бути «дворцовый переворот». І до цього передумови точно є, це може відбутися», – вважає політик.

«Тобто російські олігархи втрачають величезні статки. А середній клас, москвичі та інші, вони теж потерпають і їх це теж не може задовольняти», – додала вона.

При цьому Сюмар зауважила, що американці дають Росії шляхи для відступу. «Вони кажуть, що у разі припинення цієї воєнної операції санкції можуть бути зняті. Нам може це не подобатися, але очевидно, що Путін сьогодні – це такий скажений щур, який сидить у кутку, у якого в руках є ядерна бомба і він цим постійно козиряє. Це загроза», – сказала вона.

prm.ua